habernediyor.com

Gürcistan-Türkiye maçında gerginlik! Polisle yumruk yumruğa…

SPOR

Gürcistan ve Türkiye karşılaşmasının sonrasında soyunma odasına giderken Gürcistan polisi tarafından şiddete uğradıklarını ifade eden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, FIBA’ya seslendi. Onan, "Eğer kamera görüntüleri verilmezse turnuvadan çekileceğiz." dedi.

2022 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ve Gürcistan maçı sırasında yaşananları anlatan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, soyunma odasına giderken milli oyuncu Furkan Korkmaz'a karşı gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi.

“Yumruk yumruğa geldik”

Tiflis Arena'da gerçekleştirilen ve ay-yıldızlı ekibin iki uzatma kısmının sonucunda 88-83 mağlup olduğu maçın sonrasında basına açıklama yapan Onan, gergin bir havada oynanan karşılaşma sırasında Gürcü basketbolcu Duda Sanadze ile milli oyuncu Furkan Korkmaz’ın diskalifiye edildiğine değinerek, şunları dile getirdi: "Furkan o sırada bizim tarafımızdan olan bir kondisyonerle soyunma odamıza gidiyordu. Koridorda atılan oyuncu, polisler ve oynamayan oyuncular hep beraber saldırdılar. Oyun bitti mağlup olduk, soyunma odasına gittik, orada duran yaklaşık otuz polis bizi ittirdi. Bizle kavga etti. Gürcistan'ın polisi ekibimizle fiziki bir kavga haline girdi. Biz FIBA'ya sesleniyoruz. Bu konuyu FIBA'nın yetkililerini de aktardım. Kimse aptal değil. O koridorda duran tüm kamera görüntüleri her şeyi anbean çekti. Her bir saniyesi eksik olmadan bize getirecekler. Bu kanıtlar önümüze getirilmezse ben Hidayet (Türkoğlu) Başkan ile de görüştüm. Ekibimiz bu turnuvayı bırakacaktır.” şeklinde konuştu.

“Çocukların kılına zarar vermesine izin vermeyeceğiz”

Türkiye’nin gerçekleştirdiği Avrupa şampiyonalarında hiç kimseye zarar verilmediğine işaret eden Ömer Onan, "O an Gürcistan polisi ile yumruk yumruğa kavga edecek duruma gelindi. Çekilin diyoruz, çekilmiyorlar. FIBA'ya net ve açık şekilde yeniden söylüyorum, 'Yok odada bozukluk var, yok kameralar silindi, yok 2 saniye kayıp' bize bunlarla gelmesinler. Orada olan kameraların hepsi tek tek incelenecek. Onun sonrasında verecekleri kararı göreceğiz. Eğer bu konuyu çok hızlı bir şekilde halletmezlerse kimse kusura bakmayın oyuncularım oldukça değerli. Bu çocukların bir yerine zarar gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu şampiyonadan çekiliriz. Bu şekilde bir turnuva gerçekleştirilmez." dedi.

“Kural hatası vardı, tutulacak bir yeri yok”

Gerçekleşen olayda FIBA'nın sorumlu olduğuna dikkat çeken Onan, "Gerçekleşen bu olayda hata FIBA'nın. Burada olduğumuz zamandan beri bir sürü eksiklik bulunuyor. Oyuncularımız otelden çıkıyor maç yerine kadar 45 dakika sürüyor. Ancak iki oyuncunun güvenliğini sağlayamıyorsanız bu işi de yapmayın. Şimdi konsolosumuzla görüşme yapacağız. Güvenlikler falan gönderilsin. Belli ki bizi orada korumayacaklar. Şu an da Hidayet Başkan'la da görüşüyoruz. Bize tüm kameraların görüntülerini getirecekler." şeklinde görüş belirtti.

Karşılaşma sırasında kural hatası olduğunu savunan Onan, "O durum da ayrı. Bu konunun tutulacak bir yanı yok, itirazda bulunduk. Kaptanın imza atması gerekiyor. Ödemesini yatıracağız, bakacağız. Yaşanan olay tamamıyla kural hatası." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.