habernediyor.com

Eski Galatasaray Başkanlarından Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti 

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanlarından olan hukuk profesörü Duygun Yarsuvat, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanlarından, hukukçu Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti. 



Duygun Yarsuvat kimdir? 

18 Ağustos 1937 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yarsuvat, ABD ve Belçika’da eğitimine devam etti. 1966 senesinde “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” başlıklı teziyle hukuk doktoru unvanını elde etti. 

1971 senesinde ise “Trafik Suçları Kriminolojisi” isimli tezi ile doçentlik unvanını aldı. 1978 senesinde de “Çalışma Ceza Hukuku” başlıklı tezi ile İstanbul Üniversitesi’nden profesör unvanını elde etti. 1987-1988 ve 1996-1997 seneleri arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı. 1099-1992 seneleri arasında Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi’nde ise Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliği yaptı. 



77 yaşında Galatasaray başkanlık koltuğuna oturdu 

Akademik faaliyetlerinin yanı sıra 1965 senesinden vefatına kadar İstanbul Barosu’nda kayıtlı avukat olarak çalışan Yarsuvat, 1965-1994 seneleri arasında Yarsuvat Hukuk Bürosu’nda avukatlık mesleğini icra etti. Galatasaray Üniversitesi’nin 2004-2008 seneleri arasında rektörlük görevini üstlenen Duygun Yarsuvat, akademik hayatına Yeditepe Üniversitesi’nde ceza hukuku alanında öğretim üyeliği yaparak devam etti. Yarsuvat’ın bilimsel nitelikli kitaplarının yanı sıra İngilizce, Türkçe ve Fransızca kitapları da bulunuyor. 

77 yaşında Galatasaray Spor Kulübü başkanlık koltuğuna oturan Yarsuvat, 25 Ekim 2015 tarihinde Alp Yaman ile karşı karşıya başkanlık koltuğu için yatıştı. 1566 oy alan Alp Yaman’a karşı 1777 oy alan Duygun Yarsuvat, kulübün 35’inci başkanı seçildi. 77 yaşında olması ile de sarı kırmızılı kulübün en yaşlı başkanı unvanını elde etti. 

Yarsuvat döneminde Galatasaray Kulübü’nde mali konulara ağırlık verildi. Futbol takımının başındaki İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollar ayrıldı ve Hamza Hamzaoğlu ile anlaşmaya varıldı. Kulübün 23 Mayıs 2015 senesinde yapılan olağan seçimli genel kurulunda aday olmayan Duygun Yarsuvat, 7 ay süren başkanlık görevini Dursun Özbek’e devretti. 



Dördüncü yıldız, Yarsuvat döneminde geldi 

Galatasaray Futbol Takımı, Yarsuvat döneminde Süper Lig şampiyonu olduğu ve dördüncü yıldızını aldı. 12 Eylül 2021 tarihinde son yolculuğuna uğurlanacak Yarsuvat ve ailesi ile Galatasaray Spor Kulübü için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte liglerin önde gelen takımları baş sağlığı mesajları yayınladı.  













Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.