habernediyor.com

'12 Dev Adam' farklı kazandı

SPOR

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde misafir olduğu Büyük Britanya'yı 85-71 mağlup etti.

İngiltere'nin Newcastle şehrindeki Vertu Motors Arena'da oynanan maça iyi başlayan ay-yıldızlılar, Sertaç, Buğrahan ve Larkin ile skor üretti. Müsabakanın 5'inci dakikasını 13-5 önde kapatan milliler, Olaseni'nin potanın altından, Whelan ile Hesson'un dışarıdan bulduğu sayılarla 8-0'lık seriyi önleyemedi ve 6'ıncı dakikada skor 11-13'e geldi. Dış atıştan etkin olmayı sürdüren ev sahibi ekip, Clark'ın 8'inci dakikadaki basketiyle skoru 16-15'e getirdi. Melih ve Şehmus'un hareketlendirdiği milliler ilk çeyrekte 20-18'lik üstünlük sağladı.

Son periyoda 9 sayı farkla girildi

'12 Dev Adam', ikinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapamadı. Pota altında Olaseni'yi durdurmayı başaramayan milliler, 13'üncü dakikada 24-22'lik skorla geri düştü. İki ekibin de hücumda üretken olamadığı maçta Larkin'in 15'inci dakikadaki 3'lüğüyle üstünlük bir defa daha Türkiye'ye geçti: 25-27. Karşılıklı sayılarla süren karşılaşmada ay-yıldızlılar, son dakikada farkı iyice açarak devre arasına 42-31'lik skorla üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte de etkili olan Türkiye, farkı çift hanede tutabildi. Maçın son çeyreğine '12 Dev Adam'ın 62-51'lik üstünlüğüyle geçildi.

Türkiye zorlanmadı

Son periyoda 4-0'lık seriyle başlayan milliler, iyi oyununu devam ettirdi ve 36'ıncı dakikada Buğrahan'ın basketiyle skoru 58-77'ye getirdi. Farkın tek hanelere düşmesine müsaade etmeyen Türkiye, mücadeleyi 85-71'lik skorla kazanmasını bildi.

Bu neticeyle birlikte Türkiye A Milli Takımı, ilk tur elemelerini iki galibiyetle tamamlamış oldu. '12 Dev Adam', elemelerin ikinci turunda Sırbistan, Belçika ve Letonya ile kozlarını paylaşacak. 







Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.