habernediyor.com

UKOME yine reddetti, İmamoğlu tepki gösterdi

GÜNDEM

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından UKOME'de toplu taşımaya zam teklifi ikinci defa kabul edilmedi. Ekrem İmamoğlu, "Artık bu noktadan sonra kentimizde toplu ulaşımda yaşanacak her türlü problemin müsebbibi, vicdanlarını siyasete teslim etmiş olan bazı UKOME mensupları ve kurumlarıdır." dedi.

İstanbul'da mart ayında toplu taşıma araçlarına yüzde 50, servislere ise yüzde 40 oranında zam teklifi oy çokluğuyla kabul edilmemişti. Söz konusu toplantıda, indirimli öğrenci kartlarının kullanımının 25 yaş ile kısıtlanması teklifi de reddedilmişti. UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) bugün olağanüstü toplandı.

Bahse konu toplantıda İBB tekrar toplu ulaşım fiyatlarına zam yapılmasına yönelik teklifte bulundu. İBB tarafından talep edilen zam oranı, oy çokluğuyla kabul görmedi.



"Vicdanlarını siyasete teslim etmiş olanlar..."

Başkan İmamoğlu, zam teklifinin reddedilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden hususa dair açıklama yapan İmamoğlu, şu sözleri sarf etti:

"İETT’yi, deniz ulaşımını, metroyu, otobüs, dolmuş ve taksi esnafımızı batırmak için kararlara imza atan herkesi kınıyorum. Artık bu noktadan sonra kentimizde toplu ulaşımda yaşanacak her türlü problemin müsebbibi, vicdanlarını siyasete teslim etmiş olan bazı UKOME mensupları ve kurumlarıdır."
 

"Taksici esnafı eylem yapmak istiyor"

Diğer yandan, bugünkü toplantıda, Adalar'da 1500 bisikleti günlük, saatlik kiralama yöntemi yerine 'kullandığın kadar öde' teklifi oy birliğiyle UKOME'den geçti.

Toplantıda taksiciler için de zam talep eden Taksiciler Esnafı Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Kulakların çınlaması, esnafın kötü sözleri sonucunda olurmuş. An itibarıyla da kulaklarımız bolca çınlıyor. Taksici esnafı eylem yapmak istiyor." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.