habernediyor.com

Futbolculara vergi artışı geldi!

GÜNDEM

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarmayı teklif ediyoruz. Futbolcuların gelir vergisi yüzde 20'ye çıkarılacak. Değerli konut vergisi adında yeni bir vergi önereceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi" alınmasını amaçlayan, bazı vergi kanunlarında değişiklik öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

45 maddelik kanun teklifine ilişkin konuşan Muş'un açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Yüzde 40 gelir vergisi verecekler"

''Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarmayı teklif ediyoruz. 500 bin Türk Lirası gelir elde eden gerçek kişilerin tamamına kazançlarını beyan etme imkanı getiriyoruz. 500 bin Türk Lirası ve üzerinde kazanç elde edenler, yüzde 40 gelir vergisi vereceklerdir."

"Değerli konut vergisi de verilecek"

"Değerli Konut Vergisi isminde yeni bir vergi ihdas edeceğiz. Kanun teklifimiz yasalaşırsa, konutunun değeri 5 milyon ile 7,5 milyon lira arasında olanlar yıllık binde 3 oranında, 7,5 milyon ile 10 milyon lira arasında olanlar binde 6 oranında, 10 milyon lira üzerinde olanlar yıllık yüzde 1 oranında Değerli Konut Vergisi verecekler."

"Futbolcuların gelir vergisi yüzde 20'ye çıkarılacak"

"Futbolcuların gelir vergisi yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. Paketin amacı çok kazanandan vergi oranına göre daha çok vergi, az kazanandan daha az vergi. Teklif bunu amaçlamaktadır.''
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.