habernediyor.com

Yasal düzenleme yolda: Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor

EKONOMİ

Fahiş kira artışının önüne geçmek üzere yasal düzenleme üzerinde çalışma sağlanıyor. Kira yükselişlerinde yüzde 25 sınırlamasının uzatılacağı düşünülürken, fahiş kira artışı üzerinden haksız kazanç elde edenlere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

TRT'nin haberine göre, yeni dönemine başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir çalışma sürecine giriş yapacak. Kısa süre içerisinde önemli düzenlemelerin faaliyete sokulması planlanıyor. Bunlardan bir tanesi de kira düzenlemesi olacak.

Kira yükselişine yüzde 25 ile sınır getirilen düzenleme karar 1 Temmuz günü sona eriyor. Bu kapsamda TBMM yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Adalet Bakanlığı’nın düzenlemesi sona erdi

Kira uyuşmazlıklarında birçok farklı formül de masada. Bu noktada Adalet Bakanlığı’nın düzenlemesi sona erdi. Buna göre, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikle piyasa ortalamasından fazla fahiş kira yükselişinde haksız kazanç elde edenlere bir ila üç sene süresince hapis cezasına çarptırılması planlanıyor.

İki seneye kadar olan suçlarda tutuklu yargılama gerçekleştirilmezken, üç seneye haklarında inceleme açılan fahiş kira artışına neden olanlar, mahkemenin kararı ile tutuklu da yargılanabilecekler. Bu düzenlemeye dair çalışmanın kısa bir süre içerisinde Meclis Başkanlığı'na taşınması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.