habernediyor.com

Ülkeden ayrılması için 72 saat verdi!

DÜNYA

AB'nin (Avrupa Birliği) bazı Venezüellalı siyasilere yaptırım uygulama kararının ardından Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros ilk hamlesini yaptı. Maduro, Venezüella'daki AB Temsilcisi'ne ülkeden ayrılması için 72 saat süre verdiğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros, Avrupa Birliği'nin aralarında Venezüellalı muhalif siyasilerin olduğu 11 kişiye yaptırım uygulama kararını sert ifadelerle kınadı.

Avrupa Birliği'ni sömürgecilikle suçlayan Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros, Avrupa Birliğinin anayasaya saygı duyan kurumları oluşturan Venezüellalılara karşı yaptırım uygulama kararı aldığını hatırlatarak, AN (Ulusal Meclis) yönetimine, Avrupa Birliği'nin Caracas Temsilciliği'nin emirlerini yerine getirmediği için yaptırım uyguladığını ifade etti.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros, Venezüella'ya saygı duyulması çağrısı yaptı ve Avrupa Birliği'nin Caracas Temsilcisi'ne ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verdiğini söyledi. Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros, "Eğer Venezüella'ya saygı duymak istemiyorlarsa, gitsinler" diye konuştu.

Avrupa Birliği, aralarında muhalif lider Juan Guaido'yu desteklemeyen bir grup muhalifin de bulunduğu 11 kişiyi yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.

Avrupa Birliğinin açıklamasında, aralarında çoğunluğunu muhaliflerin oluşturduğu AN (Ulusal Meclis) Başkanı seçilen Luis Parra ve yardımcılarının da olduğu bu siyasilere yaptırım kararı alınmasına gerekçe olarak "Ulusal Meclis'in demokratik işleyişine karşı hareket etmek" gösterilmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.