habernediyor.com

"Türkiye'ye karşı savaş başlatamayız"

DÜNYA

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Ortadoğu'da bir savaş başlatamayız" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Fox News televizyonunda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na yönelik önemli açıklamlar yaptı.

"Türkiye, bizi çok kötü duruma düşürdü"

"Türkiye'nin kendilerini çok kötü duruma düşürdüğünü" belirten Esper, "İtirazımıza rağmen şimdi Türklerin, ilk başta niyet edilen derinlikten daha da aşağıya ve batı ile doğuya doğru operasyonlarını genişleteceğini biliyoruz, ki bu da onların güvenli bölgelerini 30 kilometreden daha derin ve yaklaşık 440 kilometre genişliğe çıkaracak. Aynı zaman SDG'nin de son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyelilerle bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir." ifadelerini kullandı.

"Olaylar orada saatlik değişiyor"

Suriye'nin kuzeyinde işlerin karmaşıklaşacağını söyleyen Esper, "Binden az sayıdaki askerimizi oradan güvenli bir şekilde, sahadaki kuvvetlerle ayrışarak bölgeden çekmeyi konuşuyoruz. Burada bir takvim vermek istemiyorum, olaylar orada saatlik değişiyor." dedi.

ABD'nin, mekanize kuvvetler, topçu kuvvetleri ve hava unsurları ile desteklenen 15 bin kişilik Türk kuvvetlerini engelleyemeyeceğini kaydeden Esper, Türkiye'yi müzakerelerde ikna etmeye çalıştıklarını aktardı.

"Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan..."

Esper, "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Ortadoğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.