habernediyor.com

Sağlık Bakanı açıkladı: Ulusal karantina gerekliyse yaparız!

DÜNYA

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ulusal karantinanın uygulanabileceğini söyledi. 

İngiltere'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artmaya başladı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Sky News'e konuşan Bakan Hancock, yaz mevsiminde insanların tedbirlere gereken özeni göstermediklerini ve rehavete kapıldıklarını söyledi.

Hancock, herkesin söz konusu tedbirlere riayet etme zamanının geldiğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engelleme konusunda kritik bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Hancock, herkesin önlemlere riayet etmesi ve kuralları ihlâl eden kişiler hakkında daha katı yaptırımlar uygulanması halinde ulusal karantinanın önüne geçilebileceğini kaydetti.

Hancock, gerekli olması durumunda ulusal karantina için hazır olunduğuna dikkat çekerek, bunun yaşanmasından yana olmadığını söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede insanların tutumlarının önem arz ettiğini aktaran Hancock, öncelikle bölgesel sınırlandırmaları değerlendirdiklerini ve buna yönelik kararlar verdiklerini ifade etti. 

Hancock, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişilerin kendilerini karantina altına almalarının yasal olarak zorunlu olduğunu ve buna uymayanların 1000 sterlin para cezasına çarptırılacaklarını kaydetti. 

Kuralların birkaç kez ihlâl edilmesi halinde söz konusu kişilere 10 bin sterline kadar para cezası uygulanabileceğini belirten Hancock, İngiltere'nin bu konudaki tavrının net olduğuna dikkat çekti. 

Vaka sayısı patladı

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, Ağustos ayı itibarıyla tekrar artmaya başlamıştı.

Söz konusu ülkede geçtiğimiz gün 4 bin 422 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmişti.

Bu, 4 bin 649 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının açıklandığı 8 Mayıs gününden beri karşılaşılan en fazla günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.