habernediyor.com

Roma'nın simgesi kapılarını yeniden açtı!

DÜNYA

Roma'nın simgesi tarihi yapı Kolezyum, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşanan karantina sürecinin ardından bugün tekrar kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

Roma İmparatorluğu zamanında büyük eğlencelerin düzenlendiği, M.S 72 ile 80 senelerinde inşa edilen Kolezyum, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 84 gündür uygulanan karantinanın ardından tekrar kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kolezyum'un girişine yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmaya yönelik önlemler dâhilinde işaret ve elektronik ateş ölçme aletleri konulduğu fark edildi. Tarihi yapıyı ziyaret edecek kişilerin maske takmaları da zorunlu oldu. 

Yoğunluk yaşanmaması amacıyla ziyaretçilerin randevulu bilet satışıyla kabul edildiği bildirildi. 

Kolezyum, 2019 senesinde kabul ettiği 7,5 milyon turist ile İtalya'nın en çok ziyaret edilen anıt yapılarından biri haline gelmişti. 

İtalya'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) önlemlerin 4 ve 18 Mayıs günlerinde kapsamlı şekilde esnetilmesinin ardından, müzeler de açılmaya başladı. Floransa şehrinde bulunan tarihi Uffizi Galerisi, bugün yeniden açıldı. Vatikan Şehir Devleti'nde bulunan ünlü Vatikan Müzesi de kapılarını açtı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.