habernediyor.com

İslam İşbirliği Teşkilatı, olağanüstü toplanıyor!

DÜNYA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak ve İran’ın önerisi ile İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Danimarka ve İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e yönelik yapılan hakaretler nedeni ile pazartesi günü olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak ve İran’ın önerisi ile İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Danimarka ve İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e yönelik gerçekleşen hakaretler nedeni ile pazartesi günü olağanüstü şekilde toplanacağını açıkladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, pazartesi günü toplanıyor

Kenani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Kuran-ı Kerime hakaret eylemlerine ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Dışişleri Bakanları’yla görüştüğünü belirterek “İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan resmi toplantı talebi iletildi. Kur'an-ı Kerim’e yönelik hakaretler nedeniyle gerçekleştirilecek olan bu olağanüstü toplantının pazartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e hakaret!

28 Haziran tarihinde İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Söz konusu olayın ardından Momika, Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde de Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına almış ve İslam dinine hakaret etmişti.

Danimarka’da aşırı sağcı grup Kur'an-ı Kerim yaktı!

Geçtiğimiz haftaysa Danimarka’nın Kopenhag’daki Irak büyükelçiliği önünde Danimarkalı Vatanseverler (Danske Patrioter) isimli aşırı sağcı bir grup, Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını ve Irak bayrağının ayaklar altında çiğnendiğini gösteren bir videoyu sosyal medya kanallarında yayınlamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.