habernediyor.com

Batı'dan "Türkiye'ye yakın, bize uzak olsun" tavrı

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın "Suriye'de tutuklu DEAŞ'lıların ülkeleri tarafından alınması" ile ilgili açıklamalar Batı'yı tedirgin etti. İlk itiraz Belçika'dan geldi. Batı, "Türkiye'ye yakın, bize uzak olsun" tavrı içinde.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, başkent Brüksel'de 22 Mart 2016 tarihinde düzenlenen terör saldırısına atıfta bulunarak "Unutmamamız gerekiyor ki Belçika'daki terör saldırısı da geri dönenler tarafından gerçekleştirilmişti." uyarısı yaptı.

Fransızca yayın yapan Le Premiere kanalına konuk olan Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, "Avrupalı DEAŞ'lıların vatandaşları oldukları ülkelere geri dönme ihtimaline" ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Bunları kontrol altında tutmak kolay değil!"

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Avrupalı DEAŞ'lıların artık terör örgütü YPG'nin önceliği olmadığına dikkati çekerek, "Durum kontrolden çıkmış durumda. DEAŞ'lıların kaldığı kamplar, belki bize büyük rahatlık sağlıyordu ancak tutuklular için adeta bir cehennemdi. Radikalize olmuş kişileri kontrol altında tutmak da kolay değil." ifadelerini kullandı.

"Belçika'daki terör saldırısı da geri dönenler tarafından gerçekleştirilmişti"

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, söz konusu kişilerin Belçika'ya geri dönebileceğinin altını çizerek, "Unutmamamız gerekiyor ki Belçika'daki terör saldırısı da geri dönenler tarafından gerçekleştirilmişti." dedi.

Erdoğan DEAŞ'lı tutuklularla ilgili ne demişti?

Suriye'de tutuklu bulunan DEAŞ'lı teröristlerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız. Cezaevinde tutulacakları tutacağız, uyruğu olduğu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceğiz" demişti.

Trump DEAŞ'lı tutuklularla ilgili ne demişti?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, DEAŞ'lı mahkumların en kötülerini şu anda elinde tutuyor. Türkiye ve Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, paylaşımında Avrupa ülkelerine yönelik çağrısını da yinelemişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Avrupa, çok defa talep edildiğinde onları (DEAŞ'lıları) geri almış olmalıydı. Şimdi bunu yapmalılar. ABD'ye asla gelemeyecek ya da girmelerine izin verilmeyecektir!" demişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.