habernediyor.com

Afganlıların tahliyesi, İslamabad’daki turizmi durdurdu

DÜNYA

Afganistan’dan kaçarak İslamabad’a gelen binlerce kişi, başkentteki otellerde konaklamaya başladı. Başkent yönetimi ise otellerin 3 hafta boyunca rezervasyon almayacağını bildirdi.

Ülkelerinden çıkmak isteyen binlerce Afgan, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a yerleştirildi. Buradaki otellerde konaklayanlara kolaylık sağlanması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı. İslamabad yönetimi, şehirdeki otellerin 21 gün boyunca rezervasyon almayacağını ve var olan rezervasyonların da iptal edildiğini açıkladı.



Binlerce Afgan, sınır dostu Pakistan’a göçtü

Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından çok sayıda yabancı ve Afgan vatandaş, ülkeyi terk etmeye başladı. Hızlı şekilde göç veren ülkenin durumundan en çok komşu devletler etkilendi. Pek çok Afganlı, kültürü kendisine yakın olan Pakistan’a gitmeyi tercih etti. Pakistan yönetimi, karadan ve havadan yapılan seferlerle yardıma ihtiyacı olanları ülkesine almaya başladı.

Kabil Havalimanı’ndaki yoğunluk sebebiyle yabancı devletler, uçaklarını indiremedi. Bu sebeple vatandaşlarına, Pakistan’a gitmeleri ve oraya indirilen uçaklara binmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.