habernediyor.com

ABD'yi çalkalayan iddia: 'Pedofili' diye kaydetmiş

DÜNYA

ABD Başkanı Biden'ın oğlu Hunter Biden'a ait olduğu öne sürülen dijital veriler internette paylaşıldı. Hunter Biden’a ait olduğu ileri sürülen veriler arasında yaşı küçük kız çocuklarıyla uygunsuz fotoğraflar, silah ve uyuşturucu madde kullanımına ilişkin yazışmalar ve görseller yer aldı.

Ülkede anonim kullanıcıların oluşturduğu bir internet adresinde, Hunter Biden'a ait olduğu öne sürülen iCloud hesabının şifresi kırılarak, iPad ve iPhone'undaki verilerin sızdırıldığı iddia edildi. Hunter Biden'ın bilgisayarlarından ve telefonundan alındığı ileri sürülen görüntüler de internette yayımlandı.

Babasını 'Pedefili Peder' ismiyle kaydettiği iddia edildi

Hunter Biden'ın illegal para transferi, silah ve uyuşturucu ile ilgili mesajlarının ekran görüntülerini de içeren birtakım görseller internete yayıldı. Hunter Biden'ın babasını 'Pedofili Peder' ismiyle telefon rehberine kaydettiği de öne sürüldü.

"Doğrulanmamış sızıntı"

ABD medyasında yer bulan haberlerde ise skandal görseller 'doğrulanmamış sızıntılar' olarak tanımlanırken, Beyaz Saray'dan husus ile ilgili an itibarıyla bir açıklama yapılmadığı kaydedildi. Haberlerde, bahse konu görüntülerin 2020'de Hunter Biden'a ait olduğu kesinlik kazanmış olan bilgisayardan gelip gelmediğinin şu an için tespit edilemediği ifade edildi. 2020'de Hunter Biden'ın Rusya, Ukrayna ve Çin gibi ülkelerle bağlantılı olarak milyonlarca dolarlık para transferi ve ticaret yaptığına ilişkin gizli belgelere ek olarak uygunsuz görselleri de ortaya çıkmıştı.

"Bilgisayarları birer bilgi hazinesi"

Skandalların akabinde Winsconsin eyaletinden Senatör Ron Johnson tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Hunter Biden'ın bilgisayarları araştırılması gereken birer bilgi hazinesidir. Fakat ne yazık ki ABD'de adalet ve eşitlik yok. Adalet ve eşitlik yerine iki kademeli bir adalet sistemimiz mevcut. Biri Demokratlar ve yakınları, diğeri ülkenin geri kalanı." sözlerini sarf etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.