habernediyor.com

ABD'den Suriye hazırlığı: 30 Abrams...

DÜNYA

Türkiye karşıtı Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Pentagon'un (ABD Savunma Bakanlığı) Suriye'deki petrol kaynaklarını korumak için plan hazırlığında olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray'da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan 10 senatörden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, brifingin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

DEAŞ ve İran'ın eline geçmesi!..

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye'deki petrol kaynaklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, "Genelkurmay Başkanı Mike Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün DEAŞ veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

30 Abrams tankı koruyacak

Planla alakalı detaylı bir bilgi paylaşmayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği iddia edildi.

Rusya ve Suriye rejimine karşı

Haberde yer alan bilgilere göre söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı Amerika'nın ateş gücünde önemli bir artış sağlanmış olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.