habernediyor.com

ABD'de Müslüman öğrenciye ''terörist'' diyen öğretmenin akıbeti belli oldu

DÜNYA

ABD'nin New Jersey eyaletinde, Müslüman bir öğrenciye "terörist" benzetmesi yaptığı tespit edilen matematik öğretmeninin açığa alındığı açıklandı.

New Jersey'in Bergen kentindeki Ridgefield Memorial Lisesi yönetimi, sınıf içinde Müslüman öğrenciye "Teröristlerle pazarlık yapmayız." şeklinde bir yanıt veren öğretmen ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve süreç bitinceye kadar okuldaki görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Irkçı öğretmen açığa alındı

Konuya ilişkin açıklama yapan Ridgefield Devlet Okulları Geçici Müfettişi Letizia Pantoliano, "Ridgefield Okul Bölgesi, kesinlikle herhangi bir personele ya da öğrenciye karşı bir ayrımcılığa tolerans göstermez, personelin ve öğrencilerin ulusal köken, din, ırk ve cinsel yönelimlerinin benimsendiği bir ortam oluşturmaya çalışır." sözlerine yer verdi.

Öğretmen ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve hemen açığa alındığını açıklayan Pantoliano, söz konusu öğretmene karşı okul yönetiminin her türlü yasal yollara başvuracağını açıkladı.

“Teröristlerle pazarlık yapmayız”

Müslüman lise öğrencisi 17 yaşındaki Mohammed Zubi, ders sırasında matematik öğretmenine "Ödevimin kalanını evde bitirebilir miyim?" şeklinde bir soru sorunca, "Teröristlerle pazarlık yapmayız." yanıtını almıştı. Öğretmenin, Müslüman olduğunu bildiği öğrencisi Zubi'ye verdiği İslamofobik yanıt, sınıftaki pek çok öğrenci tarafından duyulmuş, Vuk Tomasese adlı öğrenci de tanık olduğu bu olayı doğrulamıştı.

Öte yandan Ridgefield Memorial Lisesinin futbol takımında kaptan olan Zubi'nin, yaşadığı olayın ardından okula dönmek istemediği aktarılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.