En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Alkollü araç kullanıp polislere saldıran hâkim emekliliğini istedi!

GÜNDEM 22.09.2020, 09:46

Adana'da alkollü araç kullandığı sırada yakalanan ve trafik polislerine saldırıda bulunan hâkim emekliliğini istedi. 

Olay, Adana'nın Seyhan ilçesinde dört gün önce meydana geldi.

5. Sulh Ceza Hâkimi olan Hayrettin Yavuz, Sümeh Mahallesi'nde alkollü araç kullandığı sırada yakalandı. 

Trafik polisleri, söz konusu hâkim hakkında işlem yapmak istedi. Ayakta durmakta güçlük çektiği fark edilen Hayrettin Yavuz'un, trafik polislerine tehdit ve küfürler savurduğu görüldü. 

Trafik polislerine saldırı girişiminde bulunan Hayrettin Yavuz, dengesini kaybederek düştü. Bayılan hâkim hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Hayrettin Yavuz'un 216 promil alkollü olduğu tespit edildi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından söz konusu hâkim hakkında soruşturma izni verildi. 

Trafik polisleri, Hayrettin Yavuz'u şikâyet etmedi. Görevinin başında olan trafik polislerine hakaretler yağdıran hâkim hakkında iki farklı koldan soruşturma yürütüleceği öğrenildi. 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerinin disiplin bakımından soruşturma yürüteceği ifade edildi. Hayrettin Yavuz hakkında "mala hasar verme", "polise direnme" ve "trafiğin güvenliğini riske atma" suçlarından da bir soruşturma gerçekleştirileceği bildirildi. 

Hayrettin Yavuz, dün Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından tedbir amaçlı Van'a tayin edildi. Söz konusu hâkimin ise Van'a gitmediği öğrenildi.

Rapor olan Hayrettin Yavuz'un emekliliğini istediği kaydedildi.

Yorumlar (1)
İsmail 4 yıl önce
Gereğini yaptığı için hakimin adına sevindim