En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

6 Yunan jeti Navtex bölgesinden böyle uzaklaştırıldı!

GÜNDEM 28.08.2020, 21:30

MSB, sosyal medya üzerinden yaptığı videolu paylaşım ile Türkiye’nin Navtex bölgesine yaklaşan Yunanistan’a ait altı adet F-16 uçağının bölgeden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Oruç Reis gemisinin, Doğu Akdeniz'de sismik tarama çalışmaları yapması için Türkiye, bölgede NAVTEX ilan etmiş ve süreyi 1 Eylül’e uzatmıştı.

Yunan jetleri Oruç Reis’i taciz etmek istedi MSB izin vermedi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’nin "Navtex" ilan ettiği bölgeye yaklaşan Yunanistan'a ait 6 adet F-16 uçağının, önleme faaliyetiyle bölgeden uzaklaştırıldığını duyurdu.

MSB’nin internet sitesinden yaptığı bilgilendirmede, 27.08.20 tarihinde (dün) Türk Hava Kuvvetlerine ait radar sistemlerinin Girit Adası'ndan kalkıp,  Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit ettiğini söyledi.

MSB: "Menfaatlerimizi koruma konusunda..."

MSB açıklamasında, bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak amacıyla THK’ya ait F-16’ın harekete geçerek Yunanistan’a ait olduğu tespit edilen uçakların, Kıbrıs adasının güney batısında önlenerek bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

MSB, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin,  Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatleri korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)