En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

49. kökünü kurutma operasyonun dron görüntüleri paylaşıldı

GÜNDEM 13.04.2023, 10:46

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te gerçekleştirilen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 149 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu metruk binaların yıkılması da dahil olmak üzere çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda 124 bin binadan 110 bini ya yıkılmış ya da rehabilitasyona uğramıştır. Bu geri kalan 14 bin binanın da yıkılma işlemi devam etmektedir." dedi.

Direkt uyuşturucuya bağlı ölüm sayısının son 6 yılda yapılan mücadele çerçevesinde 941'ten 270'e düştüğünü aktaran Soylu, Türkiye'nin, yaptığı çalışmalar neticesinde büyük yakalamalar gerçekleştirdiğini, büyük tehditleri bertaraf ettiğini bildirdi.

Soylu, "49. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında 179 hedef belirlenmiş, 179 hedefe saat 04.45 itibarıyla 1529 polis ve jandarmanın katılımıyla operasyon başlatılmıştır. Bu operasyonu da arkadaşlarımız başarıyla gerçekleştirmiş ve şu ana kadar 179 hedefin 149'unu yakalamış oldular. Allah onlardan razı olsun, çalışmalarına aynı şekilde devam ediyorlar. Dün de uzun zamandır takip ettiğimiz ve 24 yıllık cezasından kaçan, hem de birçok uyuşturucu suçundan açık dosyası bulunan bir uyuşturucu baronunu İstanbul emniyetimiz, istihbaratımız ve Narkotik Başkanlığımız ortaya koyduğu çalışmayla yakalamıştır." dedi

Yorumlar (0)