1106 personelle PKK'ya "Yıldırım-2 Cilo" darbesi!

İçişleri Bakanlığı, Hakkâri’de terör örgütü PKK'ya yönelik "Yıldırım-2 Cilo Operasyonu"nun yürütüldüğünü, söz konusu operasyonda 1106 personelin görev aldığını duyurdu.

GÜNDEM 20.07.2020, 10:26
1106 personelle PKK'ya "Yıldırım-2 Cilo" darbesi!

Terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruluyor. 

İçişleri Bakanlığından yeni bir operasyon haberi geldi. Açıklamada, kanlı terör örgütü PKK'yı tamamen Türkiye gündeminden silmek ve Hakkâri’de barındığı öngörülen teröristleri öldürmek amacıyla dün "Yıldırım-2 Cilo Operasyonu"nun başlatıldığı bildirildi. 

Söz konusu operasyona, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığında görevli olan JÖH (Jandarma Özel Harekât), PÖH (Polis Özel Harekât), jandarma komando ve güvenlik korunucu timlerinden meydana gelen 1106 personelin katıldığı ifade edildi. 

Hakkâri’de "Yıldırım-2 Cilo Operasyonu" dâhilinde belirlenen kanlı terör örgütü PKK üyelerine yönelik gece saatlerinde hava destekli bir operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, 3 teröristin silahlarıyla beraber öldürüldüğü kaydedildi.

Türkiye içerisinde teröre tamamen son verilmesi için gerçekleştirilen "Yıldırım" operasyonlarının, halkın vereceği destek ile birlikte kararlı bir şekilde süreceğine dikkat çekildi. 

14 Temmuz günü kanlı terör örgütü PKK'ya yönelik "Yıldırım-1 Cudi Operasyonu" başlatılmıştı. Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı'nda başladığı belirtilen operasyonun, Bestler, Kato ve Dereler'de süreceği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)